ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Sendikası Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Öz Orman İş Sendikası Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 21.09.2022 16:59

Öz Orman İş Sendikası Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

21.09.2022 16:59

Genel Kurulda konuşma yapan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Geçen yıl Antalya’da yaşanan orman yangınlarında verilen mücadelenin eşi benzerinin olmadığını söyledi.

Aslan yaptığı konuşmada; Aynı zaman diliminde dünyanın birçok yerinde orman yangınları oldu, fakat ülkemizde yaşanan orman yangınını kahraman ateş savaşçılarımız 16 gün gibi kısa bir sürede söndürdü dedi.

Aslan; O günden bu güne Antalya, Muğla, Mersin, Denizli, Isparta ormanlarını tekrar yeşertmek adına ciddi gayretler sarf edildiğinin altını çizdi.

Özellikle ormanların eski haline döndürülmediğini sosyal medya üzerinden montajlı resimlerle medyaya sunan kişilerin yanlış algılarla siyasi argümanla rant devşirdiklerini söyledi.

 

Aslan siyasetle işimiz yok amacımız yeşil vatan cümlesi ile yaptığı konuşması şu şekildeydi;

Yeşil vatan için ülkemiz, orman köylerimiz, yeşil sevdalıları büyük bedeller ödedi. Orman yangınlarının olduğu ilk günden bu güne teşkilatımız sahada ormanlarımızın içindedir. Bizim amacımız kaybedilenleri eski haline getirmekti. Bugün yangınların yaşandığı alanlarda yeniden inşa çalışmalarının sürdüğünü hepimiz net bir şekilde görüyoruz. Bu bize şunu gösteriyor, ne ormanlarımızı ne de ormancılarımızı kirli siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum.

 

Geçen yıl burada üç kahraman kardeşimizi kaybettik, acılarımızın üzerinden siyasi devşirme yapılmasını uygun bulmuyoruz diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Bugün konuşulması gerekenler kaybettiğimiz kardeşlerimizin emaneti olan çocukları için şehitlik haklarının tanınması ve yeşil vatan uğruna canını hiçe sayan kardeşlerimizin moral ve motivasyonlarının kadro ile taçlanmasıdır. Siyasi kimlikler konuşacaksa bunları konuşmalılar. Aksi durumda zaten biz yapmamız gerekenleri en iyi şekilde yapıyoruz dedi.

 

Aslan; Biz Öz Orman İş Sendikası olarak bu güne kadar kazanılmış olan bütün hakların altına nasıl ki imzamızı atmışsak, şehitlik hakkının da mimarı, kadro talebinin de mimarı yine biz olacağız dedi.

 

Öz Orman İş Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişhaneci yaptığı konuşmada şunları söyledi; Orman yangınlarımızın olduğu ilk andan itibaren Genel Başkanımızı bilgilendirdik ve orman yangınları sönene kadar da Genel Merkezimizi ormanlarımızda, işçilerimizin yanında gördük. Bu birlik ve beraberlik bizler için büyük bir motivasyon kaynağıydı. Yaralanan işçilerimizin yanında olmak, acılarını paylaşmak asla unutulmadı, unutulmayacaktır. Dostun kötü günde belli olduğu sözlerini doğrularcasına biz acı günde de tatlı günde de arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmadık dedi.

Şişaneci; İşçi kardeşlerimizin şuan ki en önemli iki talebini tekrar tekrar gündeme getirmek hepimizin boynunun borcudur. Genel kurulumuz öncesinde arayan, iyi niyet temennilerinde bulunan bütün kardeşlerimizi kadro ve şehitlik hakkını hatırlatmamı rica ettiler. Bizler bu güne kadar işçilerimizin taleplerini yetkili organlarımıza sunduk, bugün de aynısını yaparak Sayın Ak Parti milletvekilimiz ve Genel Başkanımızın huzurunda kadro ve şehitlik hakkını hatırlatmak istiyoruz dedi.

 

Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın

Antalya Bölge Müdürü Vedat Dikici

Denizli Şube Başkanı Kenan Atalay

Isparta Şube Başkan Süleyman Atasoy

Sivil toplum örgütü Antalya temsilcileri

Memur sendikası ve oda temsilcilerinin yanı sıra Öz Orman İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Genel Mali Sekreter Halil Turan, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün hazır bulundular.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni