ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Sendikası Amasya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu Yaptı.
Öz Orman İş Sendikası Amasya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu Yaptı.
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.09.2022 19:59

Öz Orman İş Sendikası Amasya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu Yaptı.

17.09.2022 19:59

Öz Orman İş Sendikası Amasya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu 16.09.2022 tarihinde gerçekleşti.

 Divan Başkanlığını Öz Orman İş Sendikası Genel Merkez Genel Mali Sekreteri Halil TURAN’nın yaptığı genel kurula büyük bir katılım vardı.  

 

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil OFLU, Doğa Koruma Milli Parklar XI. Bölge Müdürü Halim ÖZDEMİR, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcıları Gültekin ŞENİKOĞLU ve Hüseyin KALAYCI, Orman Mühendisleri Odası Amasya Şube Başkanı Uğur Tamer ÇELİK ve yönetim kurulu üyeleri, Amasya Hak-İş İl Başkanı İsmail PAZAR,  Yozgat Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Yozgat Şube Başkanı Ferman ZARARSIZ, Öz Sağlık-İş Amasya Şube Başkanı Samet BALCI, Öz Finans-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Önder DOĞAN, Toç Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kamil KOÇ, Toç Bir-Sen Amasya İl Temsilcisi Mehmet ULUDAĞ ve katılımcı sendikalarımızın yönetim kurulları, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri ve İşletme Müdürleri, Yozgat Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Selahattin ŞAHİN ve Yozgat Yol-İş Sendikası İl Başkanı Yusuf EVCİMEN, Genel Başkan Yardımcıları Zeki Sungur KIZILKAYA, Halil TURAN, Ramazan GÜN ve Öz Orman İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Erdoğan ÇUBUK, Sinop Bölge Başkanı Nermin YILMAZ, Kastamonu Şube Başkanı Sedat ÖKSÜZ, Giresun Bölge Başkanı Muhittin ÇELEBİ, Erzurum Bölge Başkanı İmdat DALLI katılım sağladılar.

 

Genel Kurulda konuşma yapan Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar ASLAN; Teşkilatımızın her bir ferdi devlet büyüklerimizden kadro müjdesi bekliyor. Bu müjde Ateş Savaşçılarımızın analarının ak sütü gibi helaldir. Ülkemizde bedelini canı ile ödeyen kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz başımızın tacıdır. Bugün ormancılığını sadece yaz mevsiminde oluşan yangınlardan ibaret görmek iş bilmemezliktir. Olmayan bir orman yanar mı? Devletimiz Kasım ayını milli fidan dikim ayı ilan etti peki kasım ayında işçimiz nerede? Çıkışta. Kış mevsiminde ormanların bakım ve onarımının yanında kışın yangın çıkmaz diyenlerin defalarca yanıldığı kış yangınlarında işçi nerede çıkışta. Yakın bir süre önce Orman Genel Müdürümüzün dediği gibi ‘Kış mevsiminde işçilerimiz çıkışta olduğu için yanan bölgelere biz çıkışta olan işçilerimizi uçaklarla ulaştırdık’’ demişti. Yangın var mı? Var, İşçi var mı? Yok.

Sırf tasarruf ediyoruz diye 12 Ay Kadrolu çalışması gereken işçiyi 9 ay 29 gün çalıştırıyoruz. İki ay için tasarruf mu yapılır ifadelerini kullanan Aslan; Astarı yüzünden pahalı olan tercihler ormanlarımıza kaybettirir ifadelerini kullandı.

Ormancılığın bir sevda, bir aşk olduğunu vurgulayan Aslan; Yazın orman yangınlarında geçici işçilerimiz, kadrolu işçilerimiz ateşi gördüklerinde kırmızı görmüş boğa gibi saldırırken, hizmet alımı ile gelenler gördükleri yangınlar karşısında korkarak işi bıraktılar. Bu işi her insan yapamaz er insan yapar diyen Aslan, o erler bugün hakkı olan kadroyu büyük bir motivasyon olarak görüyorlar dedi.

Orman işçilerimiz bu güne kadar devlet tarafından verileni kara çevirmesini bilmiştir. Hiçbir işçimiz yatmak için kadro talebinde bulunmuyor. Onların söylediği şu; Fidanları dikerken biz varız, büyütürken biz varız, onların korunmasında biz varız. Fidanlarımız bizim evlatlarımız. Siz bize şunu diyorsunuz evlatlarınız on ay sizin iki ay ise bakıcı hizmeti sunan hizmet alımcılarının. Bu mantık, bu yaklaşım şekli kabul edilir değil diyorlar. Bu sebeple Orman Genel Müdürlüğümüzün başarılarına başarı katmak, kazanım çıtasını daha da yükseğe çıkarmak için geçici işçilerimizin kadro talebi istediğimiz şekilde son bulana kadar durmak yok, yorulmak yok diyoruz dedi.

Şube Başkanı Ramazan Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi; Bizler işçi kardeşlerimizle sürekli bir aradayız. Arkadaşlarımız verdiğimiz kadro mücadelesinden dolayı özellikle Genel Başkanımızı tebrik ettiklerini iletmemi istediler. Bugün bu mücadelede kazanan yine orman işçisi olacak, kazanan yine biz olacağız ifadelerini kullandı.

Şahin; Yakın bir süre önce bölgemizi kapsayan sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bölgesel anlamda Amasya, Kastamonu ve Sinop illerimizde verdiğimiz mücadelede yine orman kahramanlarımız en ön saftaydılar. Burada şunu belirtmek istiyorum; Bizim işimiz sadece yangınlarla mücadele değildir, yeşil vatanın kaskosu olan işçilerimiz her koşulda hazır ve nazır durumdadır dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni