ANASAYFA / Genel / BAŞKANLAR KURULUMUZA YOĞUN KATILIM
BAŞKANLAR KURULUMUZA YOĞUN KATILIM
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 03.12.2021 17:40

BAŞKANLAR KURULUMUZA YOĞUN KATILIM

03.12.2021 17:40

Ankara’da gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Opr. Dr. Ertuğrul Soysal, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Opr. Dr. Ertuğrul Soysal:
(Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı)

Öncelikle sözlerime başlamadan önce Sayın Bakanımız Vedat Bilgin’in selamını getirdim sizlere. Bu toplantıda birçok taleplerde bulundunuz. Şunu bilmenizi istiyoruz; Biz bakanlık olarak, devlet olarak özellikle çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı olarak bakanımızla beraber bu güne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasında olacağımızı, sizin yanınızda duracağımızın sözünü veriyorum.

Şunu burada dile getirmeliyim ki işçimizin alın teri gayreti bizim için çok değerlidir.  Biz onun korunması noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapacağız Arkadaşlarımız şunu çok iyi bilsinler ki biz onların geleceğe dair hayallerini hedeflerini gerçekleştirmek adına ne dediysek harfiyen yerine getireceğiz.

 

Adem Dinç:
(Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü)

Emeğin ve emekçilerin sendikası Öz Orman-İş sendikamızın yaptığı bu programın hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Çalışma hayatı ve iş sağlığı güvenliği bakanlığımızın en önem verdiği konulardan bir tanesidir. Çalışanlarımızda huzur varsa, motivasyon varsa verimlilik var demektir. Sağlık ve isteklendirme yoksa orada verimli ve etkili bir hizmet sunumu beklenemez. Bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi istihdam sorunudur. Yani çalışan sayımızdaki azalma, emekli olan, ayrılanın yerine yenisini koyamıyoruz. Çakılı kadro ve çakılı pozisyon da şahsa bağlı olduğu için Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi emekli olunca emekli oluyor, vefat edince de vefat etmiş oluyor. Biz bakanlık olarak taleplerimizi en üst seviyede iletiyoruz. Genel Başkanımızın söylediği gibi norm kadro talebinin haklı bir talep olduğunun altını çizmemiz gerekiyor bizler de norm kadro çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Biz şu an dörtte bir kadro ile çalışıyoruz, norm kadroya geçmemizle birlikte dörtte dört kadro ile çalışacağız. Orman yangınlarında işçilerimizin eksikliğinin farkındayız. Biz kendimizi o zor şartlar altında çalışan orman işçilerimizin yerine koyuyoruz. Motivasyon eksiklerinin olduğunun farkındayız. Kadro beklentilerini sendikamız sürekli dile getiriyor ve bizler bu hususla ilgili çalışma halindeyiz. Arkadaşlarımızın talepleri noktasında en üst düzeyde bir sahiplenme ve sonuca odaklanma söz konusu. Bizler kişisel ve teknik becerilerimizi kullanarak taleplerinizi karşılamada sizin yanınızdayız.

 

Hüseyin Öztürk:
(Toç-Bir-Sen Genel Başkanı, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı)

Kutsal bir davayı hep birlikte omuzladık. Alın terini ve emeği yükseltmek ve yüceltmek,  karşılık almak için omuz omuza bir mücadele veriyoruz. Ekmeğin ve emeğin geçmiş yıllarda kirletildiği bir dönemden Hak-İş ve Memur-Sen’in sahalara inmesi ile birlikte emeğin, erdemin hakkını verdiğimiz döneme geçiş yaptık. Yüz yıl önce cennetmekan Abdulhamid Han hazretlerini sadece gözünüzün önüne getirin. O günkü konjonktür, o günkü atmosfer o günkü siyasi karışıklık o günkü yaşananlar neyse bugün de aynı.  O gün onu indirenler gerek içerde yerli ve milli diyeceğimiz insanlar da o sürece katkı sunanlar daha sonra pişman olduklarını şiirlerinde dile getirmişlerdir. Hala toparlanamadık, yeniden ayağa kalkma mücadelesi içindeyiz. Şimdi ayağa kalktık ve doğrulduk. Bu mücadeleyi ancak bir ve beraber gerçekleştirebiliriz. Birlik ve beraberliğimizi bozduğumuz zaman yine bugünlerimizi ararız.

Arkadaşlar unutmayın on yıl önce Suriye’de de sivil toplum kuruluşları vardı. On yıl önce Suriye’de işçinin hakkını savunan, memurun hakkını savunan sendikalar vardı.  On yıl önce orada ülkesine ve milletine hizmet etme sevdasında olan donanımlı hemşiresi, doktoru, işçisi, öğretmeni vardı, ama bugün yok. Ülkeleri tarumar edildi. Kendileri vatanlarından göç etti, öz vatanından kaçarak sığınmacı yapıldılar. Bizler bunları görerek hareket edeceğiz. Bize gayri milli diyenlere de haddini bildireceğiz.

Biz kendi hizmet kolumuzda Öz Orman İş Sendikası, Orman Mühendisleri Odası, Enerji Bir-Sen ve Tarımsal Kalkınma Vakfımız ile birlikte hareket ediyoruz. Haklarımızı beraber savunmaya çalışıyoruz. Birbirimize omuz olalım, birlikte yürüyelim diye mücadelemizi sürdürüyoruz. Yaptığımız mücadele ile azınlıktan zirveye yükselen bir güce sahibiz.  Anadolu’da bütün arkadaşlarımıza selamlarımızı iletmenizi istirham ediyorum. Nasıl ki Ankara’da bir ve berabersek Anadolu’da da birlikte olacağız.

 

Hasan Türkyılmaz:
(Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı)

Biz tarım ve orman sektöründe aynı hassasiyetle ülke meselelerine bakan, tek yürek gibi bakan bir bakış açısına sahibiz. Bizler sahada birlikte çalışıyoruz. İşçi, memur, mühendis ayırımı olmadan bir vücudun azaları gibi ekip oluşturduğumuzda Türkiye’nin yeşiline, doğasına katkı verebiliriz. Düşünün yüz bin tane mühendisiniz var ama bir tane işçiniz yok, yüz bin tane işçiniz var ama bir tane memurunuz, mühendisiniz yok, bu durumun bir mahiyeti yoktur. Biz verimin ve kalitenin oluşabilmesi için işçi, memur, mühendis dengesinin sağlanmasına inananlardanız. Öz Orman İş Genel Başkanımız eğer bir mühendis açığımız varsa etki alanlarında, siyasal kademelerdeki görüşmelerinde mühendis açığını da dile getirmektedir. Bizler de devlet yetkilileri ile görüşmelerimizde işçilerimizin kadro ve eksikliğini gündeme getiriyoruz. Biz biliyoruz ki başarı birlikte sağlanır.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni